Person using iphone with VPN

VPN för iPhone

I jämförelse med Android-enheter så är Apple mer känt för sin trygghet och säkerhet. Men det räcker inte alltid. Utöver en mer flexibel uppkoppling ger ett VPN dig ett extra lager av säkerhet för din iPhone-enhet. Att ha ett VPN är speciellt viktigt om du surfar på öppna WiFi-anslutningar eller om du surfar på till exempel kaféer, då din data lätt kan spåras och sparas av internetuppkopplingens ägare.

Utöver anonym surf, krypterad data och en mer säker uppkoppling så får du med ett VPN tillgång till sidor som annars är slutna. Exempelvis kan du titta på amerikanska Netflix och HBO’s utbud och titta på SVT Play utomlands med en VPN tjänst.

Att sätta upp en VPN tjänst för iPhone är enkelt och görs med endast några knapptryck, och här nedan har vi listat de VPN tjänster som vi tycker fungerar bäst för det här ändamålet. Vi har tagit hänsyn till hastighet, anonymitet och antalet enheter du kan använda VPN tjänsten på. Registrerar du dig på någon av dessa VPN tjänster kan du lägga till fler enheter, om till exempel också vill använda ditt VPN på din dator och/eller surfplatta.

  • NordVPN
  • ExpressVPN
  • Cyberghost
  • PureVPN


Om du har svårigheter med installation har har vi sammanställt en guide som hjälper dig att installera ditt VPN för din iPhone.

Lycka till och surfa säkert! Som alltid, har du några funderingar eller frågor, kontakta oss gärna.