Geoblockerat innehåll från SVT Play

Titta på SVT Play utomlands

Så, du är utomlands och vill titta på SVT Play men får upp meddelandet “Programmet kan bara ses i Sverige”. Lyckligtvis finns det en lösning på det här problemet och det är att skaffa en VPN tjänst. Ett VPN ger dig möjligheten att få SVT Play att tro att du faktiskt är i Sverige, vilket öppnar upp hela deras utbud oavsett var i världen du befinner dig. En VPN tjänst är enkel att installera på din dator, din surfplatta eller smartphone och det tar endast några minuter att komma igång. 

Utöver att få tillgång till SVT Plays utbud så kan du även få tillgång till amerikanska Netflix och HBOs utbud med ett VPN och din surf blir dessutom mer säker och anonym. 


För att ett VPN ska fungera ordentligt för streamade tjänster som just SVT Play krävs det att VPN tjänsten är extra tillförlitlig när det kommer till hastighet. Vi har valt att lista de snabbaste och mest tillförlitliga VPN tjänsterna som går att installera på alla slags enheter, det vill säga datorer, surfplattor och smartphones. Nedan hittar du vår lista med de VPN som vi tycker fungerar bäst med SVT Play och andra streamingtjänster:

  • NordVPN
  • ExpressVPN
  • Cyberghost
  • PureVPN


Behöver du hjälp att installera din VPN tjänst har vi sammanställt en guide för hur du går tillväga med den leverantör du slutligen väljer. En mer djupgående beskrivning om VPN, vad det är och hur det fungerar hittar du under Vad är VPN?

Har du några frågor, kontakta oss mer än gärna så hjälper vi dig!