Ett par som står och tittar på telefoner tillsammans

Titta på Netflix utomlands

Netflix är idag en av de största leverantörerna av streamingtjänster i Sverige. Sverige, Finland och Norge har ett bestämt utbud av serier och filmer. Befinner du dig utomlands, till exempel i Spanien, så får du dock ett annat slags utbud och många av serier och filmer kan därför komma att döljas för dig. 

Rättigheterna för vissa tv-serier och filmer är helt enkelt köpta för enbart vissa länder, och har du otur befinner du dig i ett land där du inte kan fortsätta titta på din favoritserie eller den där filmen du gärna velat se. Om du loggar in på ditt Netflix-konto från ett annat land än Sverige, Finland eller Norge kommer Netflix att meddela dig om att något av följande kommer ändras:

  • Ditt utbud av filmer och serier: dina alternativ för att titta på streamade tjänster, inklusive ljud- och undertextalternativ ändras från land till land.
  • Dina funktioner kommer ändras (till exempel dina listor).
  • Åldersgränser och föräldrakontroll kan ändras och behöva justeras.

 

Vill du slippa det här och få tillgång till hela Netflix utbud så finns det lösning – att installera en VPN tjänst. Med ett VPN (Virtuellt Privat Nätverk) får du möjligheten att enkelt ändra din IP adress så att Netflix tror att du fortfarande befinner dig i Sverige, eller att du befinner dig i ett annat land. Med andra kort kan du få Netflix att tro att du befinner dig någon av de 190 andra länder Netflix finns så att du kan nå deras globala utbud. Dessutom krypterar en VPN tjänst din data och gör din surf anonym.

Det finns många leverantörer av VPN tjänster och de vi listat på de tjänster vi testat och tycker fungerar bäst för att titta på Netflix utomlands. 
Nedan har vi listat två stycken VPN tjänster som är användarvänliga och prisvärda alternativ som är enkla att installera. 

 

purevpn

PureVPN

PureVPN erbjuder en av de bästa lösningarna för att titta på Netflix utomlands, och för att få tillgång till deras globala utbud. PureVPN är ett prisvärt, användarvänligt och pålitligt alternativ som funkar till alla enheter. De har 31 dagars återbetalningsgaranti om du på något sätt hade varit missnöjd med tjänsten. En mer djupgående recension av PureVPN hittar du här.

9.1

4.3/5

Fördelar

Bäst för

nordvpn

NordVPN

NordVPN fungerar utmärkt med Netflix. De erbjuder kryptering i militär klass och tar inte några genvägar när det kommer till säkerhet. Av alla VPN tjänster har NordVPN en av de snabbaste hastigheterna och den är lätt att installera på din smartphone, surfplatta eller dator. De är kända för sin support och har sin live chat öppen 24 timmar om dygnet. En mer djupgående recension av NordVPN hittar du här.

9.4

4.3/5

Fördelar

Bäst för

Att installera och använda någon av de här VPN tjänsterna är enkelt och tar endast ett fåtal minuter. I de mer djupgående recensionerna av de båda tjänsterna har vi lagt upp länkar med guider hur du installerar din VPN tjänst. Skulle du mot förmodan ha svårt att installera din VPN tjänst så hjälper vi dig mer än gärna.

Lycka till och surfa säkert! Har du några andra funderingar eller frågor, kontakta oss.