tjej som står bredvid en bärbar dator

VPN för Windows

Om du vill börja använda dig av en VPN för Windows finns det många alternativ. Det finns stora skillnader på säkerhet, prisklass och hastighet för olika leverantörer, så vi har försökt att hitta de tjänster som är bäst i dessa avseenden. De ska också vara enkla att installera och använda. Som för alla VPN tjänster vi listar är ett av våra första kriterium att de tillför en så kallad no log policy, det vill säga att de inte loggar din datortrafik. Hastighet, säkerhet och prisvärdhet är också viktiga faktorer vi tagit hänsyn till när vi listat de olika tjänsterna.

Installera en VPN för Windows

Att installera en VPN tjänst på Windows brukar inte vara krångligt. Självklart beror det från leverantör till leverantör, men vi har valt att lista de som är enklast att installera och som har bra användarvänlighet. Vanligtvis installeras VPN tjänsten som ett tillägg i din webbläsare som du sedan lätt har åtkomst till direkt i webbläsaren. Andra leverantörer har så kallade stand alone-versioner, det vill säga de har ett fristående program som du kommer åt som alla andra program på ditt operativsystem. De tjänster vi listar är användarvänliga och har guider på hur du installerar just deras tjänst för ditt specifika operativsystem.A

Vilka VPN tjänster är bäst anpassade för Windows?

Vi har utfört genomgående research, analyser och testat många olika tjänster för att hitta de som är bäst anpassade för Windows. Vi föredrar de tjänster som även har stand alone-versioner, det vill säga fristående program som du kan använda i ditt operativsystem. I och med att du kan använda dig av ett fristående program blir användarvänligheten mycket bättre, och din VPN blir genomgående mer konfigurerbar, säker och lätt att använda. Den listan vi utformat här har uppstått efter att ha testat och jämfört de olika tjänsterna, både hur de fungerar, deras hastighet, säkerhet och no log policy med bland annat That One Privacy Site som referens.

  • NordVPN
  • ExpressVPN
  • Cyberhost
  • PureVPN

Att installera någon av dessa VPN på din Windows-dator går snabbt och enkelt. Om du mot förmodan skulle ha problem med installation, kontakta oss mer än gärna så kan vi hjälpa dig. Om du har andra funderingar, kontakta oss gärna.

Lycka till och surfa säkert!